Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Πάμε να φτιάξουμε την δική μας σπιτική "μερέντα" με βιολογικά προιόντα;
Θα χρειαστούμε:
150γρ βιολογικά φουντούκια Βιοβλαστός
200γρ βιολογικό ταχίνι ολικής άλεσης Βιοβλαστός
20γρ βιολογικό κακάο Βιοβλαστός (αν θέλετε πιο πλούσια υφή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιολογική κουβερτούρα)
5 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι (θα βρείτε μεγάλη ποικιλία μελιών στην ιστοσελίδα μας)
Βιολογικό λάδι καρύδας έξτρα παρθένο Βιοβλαστός
2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Για την εκτέλεση της συνταγής μας:
Αλέθουμε τα φουντούκια στο μούλτι και αν θέλουμε σπάμε 10 φουντουκάκια με τον πάτο ενός ποτηριού για να τα αφήσουμε έτσι χοντροκομένα μέσα στο άλειμμα και να γίνει crunchy.
Σε ένα μπώλ βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ.
* Το λάδι καρύδας αν είναι ψυχρής έκθλιψης το λιώνουμε πρώτα σε ένα κατσαρολάκι ή στο φουρνάκι μικροκυμμάτων.
* Αν χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα αντί για κακάο την λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι καρύδας. Υπολογίστε 1 κγ λάδι καρύδας για 100γρ κουβερτούρα.
Μπορείτε να μεταφέρετε την "μερέντα" σε γυάλινο βάζο και να κλείσετε αεροστεγώς. Προτείνουμε να την τοποθετήσετε σε ξηρό και δροσερό μέρος. Τους καλοκαιρινούς μήνες χρειάζεται συντήρηση στο ψυγείο.
Καλή επιτυχια :)
Αφήστε ένα σχόλιο