Καλοκαιρινή σαλάτα με λευκή ή τρίχρωμη κινόα ΒιοΒλαστός

Αναρτήθηκε από biovlastos 28/04/2020 0 Σχόλιο(α) ΣΥΝΤΑΓΕΣ,

Καλοκαιρινή σαλάτα με λευκή ή τρίχρωμη κινόα ΒιοΒλαστός:
Υλικά : 250γρ. λευκή ή τρίχρωμη κινόα  ΒιοΒλαστός, 200 γρ.τοματίνι βελανίδι (κομμένο στα 3) , 3-4 αγγουράκια (bio) κομμένα με τη φλούδα σε κύβους,   1 μεσαία κόκκινη πιπεριά (bio) κομμένη σε κύβους, 1 κ.γ. λιναρόσπορο χρυσό κοπανιστό ΒιοΒλαστός , 1/2 κ.γ. παπαρουνόσπορο ΒιοΒλαστός, 1 κ.γ. κοφτή σπόροι  chia ΒιοΒλαστός, ρίγανη φενεού  ΒιοΒλαστός, γλυκειά πάπρικα  ΒιοΒλαστός,αλάτι ΒιοΒλαστός, 2 κ.γ. λάδι καρύδας ΒιοΒλαστός, μηλόξυδο  ΒιοΒλαστός

Εκτέλεση: Σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ρίχνουμε την κινόα με 3 κούπες νερό (1 κούπα κινόα,3 νερό) . Μόλις αρχίζει να  βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3 και ξεσκεπάζουμε. Όταν αρχίσει να πίνει το νερό και κάνει τρυπούλες χαμηλώνουμε κι άλλο για το πολύ 5 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Τσεκάρουμε βάζοντας ενα πηρούνι κάθετα, να μην κολλήσει και να έχει πιει το νερό. Την αποσύρουμε από το μάτι  και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Έπειτα ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι τα λαχανικά (ντοματίνια, αγγουράκια,πιπεριά), όλα σε ίδιο μέγεθος. Αφού έχει κρυώσει η κινόα, μέσα στη σαλατιέρα, την ξύνουμε απαλά και σε στρώσεις ώστε να ναι στεγνή και αφράτη. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τους σπόρους,την πάπρικα,τη ρίγανη, το λάδι καρύδας και το μηλόξυδο. Ανακατεύουμε απαλά. Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένη κατσικίσια φέτα και λίγο φρέσκο βασιλικό ή κολίανδρο. 

Αφήστε ένα σχόλιο