Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Mπιφτέκια από φαγόπυρο ΒιοΒλαστός:
Υλικά : 250γρ. φαγόπυρο ΒιοΒλαστός, 1 μεγάλο κρεμμύδι (bio) , 2 καρότα (bio), 2 μεσαίες κόκκινες πιπεριές (bio), 1 μεσαία πράσινη πιπεριά (bio), 1 σκελίδα σκόρδο (bio) , 1 αυγό (bio) , 8-10 κ.σ. αλεύρι δίκκοκο ολικής ΒιοΒλαστός, 2 κ.γ. τριμμένος δυόσμος (bio) , 2 κ.γ. τριμμένος βασιλικός (bio) , 2 κ.γ. κανέλλα κευλάνης ΒιοΒλαστός, 1 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκειά ΒιοΒλαστός, κάρυ ΒιοΒλαστός (προτινόμενη ποσότητα 2 κ.γ. κοφτά), αλάτι ΒιοΒλαστός, πιπέρι ΒιοΒλαστός (κατά τα δικά σας γούστα), 7 κ.σ. ελαιόλαδο Eperion ΒιοΒλαστός ( + όσο χρειάζεται για να ψηθούν στο ταψί).
Εκτέλεση: Σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ρίχνουμε το φαγόπυρο με μπόλικο νερό ( τουλάχιστον 4 κούπες). Αφήνουμε να βράσει σε μεσαία φωτιά για 15'. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (καρότα, πιπεριές, κρεμμύδι, σκόρδο). Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το φαγόπυρο που έχει κρυώσει, μαζί με τα ψιλοκομμένα λαχανικά (και τα υγρά τους), προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, το αυγό και τις 7 κ.σ. ελαιόλαδο. Εντωμεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα και αντίσταση. Αφού ανακατέψουμε με τα χέρια μας καλά, προσθέτουμε το αλέυρι σιγά σιγά ανακατεύοντας.Θέλουμε να μπορούμε να τα πλάσουμε αλλά να παραμένουν υγρά και μαλακά. Σε μεγάλο ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και πλάθουμε ομοιόμορφα τα μπιφτέκια, τοποθετώντας τα σε σειρά (Βγαίνουν 12-14 μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους). Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι με το μάτι και σιγά σιγά. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 30', δοκιμάζοντας.
Αφήστε ένα σχόλιο