ΡΕΒΙΘΙΑ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Αναρτήθηκε από biovlastos 22/05/2020 0 Σχόλιο(α) ΣΥΝΤΑΓΕΣ,

Υλικά :
2 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρούς κύβους,  1 κιλό βλήτα καθαρισμένα, 2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε λεπτές ροδέλες, 250 γρ. ρεβίθια Βιοβλαστός, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 φλιτζανάκι νερό, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Eperion Βιοβλαστός,  3 κ.σ. ταχίνι ολικής Βιοβλαστός,  3 λεμόνια (τον χυμό τους), αλάτι Βιοβλαστός , φρεσκοτριμμένο τρίχρωμο πιπέρι Βιοβλαστός .
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό (αφού τα έχουμε μουλιάσει σε νερό την προηγούμενη μέρα).Αχνίζουμε σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια, με το ελαιόλαδο, με το σκόρδο και τις μελιτζάνες για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα βλήτα κομμένα με το χέρι, τα βρασμένα ρεβίθια και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν, βάζουμε ένα φλιτζανάκι νερό και το αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, διαλύουμε σε μπολάκι το ταχίνι με το χυμό λεμονιών και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.

 

Αφήστε ένα σχόλιο