Συνταγή για ριζότο με κουρκουμά!

Αναρτήθηκε από biovlastos 02/02/2021 0 Σχόλιο(α) ΣΥΝΤΑΓΕΣ,

Ριζότο με Ελληνικές γεύσεις και κουρκουμά! 

Υλικά για 2 μερίδες: 

250gr Ρύζι arborio Βιοβλαστός
1 πρέζα Κουρκουμά Βιοβλαστός
1 πρέζα Πάπρικα καπνιστή Βιοβλαστός
Αρκετό Μαύρο πιπέρι ολόκληρο σε μύλο Βιοβλαστός
1 κσ. Τυρί κρέμα
1 κσ. Βούτυρο
30ml κρέμα γάλατος light
Ζωμός σε κύβο (1)
1 Φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη
1/2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 Ελιές καλαμών Elisti ψιλοκκομένες αφού έχετε αφαιρέσει το κουκούτσι
Φέτα ή ότι άλλο αλμυρό τυρί θέλετε όσο θέλετε

Εκτέλεση: 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την τομάτα, τις ελιές και την φέτα και τα αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον ζωμό μας. Για έναν κύβο ζωμού θα βάλετε 0.5 λίτρο νερό και θα το βράσετε μέχρι να λιώσει ο κύβος. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι (τύπου γουοκ) ρίχνετε 1/2 κσ. βούτυρο και το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το ρύζι arborio και ανακατέψτε για μισό λεπτό σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίχνετε την τομάτα, τις ελιές, την κρέμα γάλακτος και λίγο λίγο τον ζωμό που ετοιμάσατε. Σε αυτό το σημείο ρίχνετε τον κουρκουμά και την καπνιστή πάπρικα.  Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά και συνεχίζετε ρίχνοντας λίγο λίγο τον ζωμό όταν βλέπετε οτι απορροφά όλα τα υγρά. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι, ρίχνετε το τυρί κρέμα και την φέτα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά με το ριζότο. Στο σερβίρισμα τρίβετε μπόλικο μαύρο πιπέρι. Καλοφάγωτο!!! 


 

 

Αφήστε ένα σχόλιο